Nieuws

Recreatiewoning terug van weggeweest!

Op vakantie in eigen huis! Uit onderzoek van Bureau Stedelijke Planning in opdracht van NVM blijkt dat de recreatiewoning aan populariteit wint. In de afgelopen 10 jaar is het aantal met ongeveer 15% gegroeid.

Tijdens de crisisjaren nam het aantal af, maar inmiddels is door de lage rente het vakantiehuisje weer populair. Daarnaast zijn er flink wat plannen om nieuwe recreatiewoningen te bouwen.

Nieuw en modern
Maar vooral de nieuwe, moderne woningen zijn in trek. Oudere huisjes en parken zijn niet zo populair. Deze parken worden op het moment vooral gebruikt om arbeidsmigranten tijdelijk onder te brengen. Ook de regio is bepalend voor de populariteit. De kust, Zeeland en de Wadden, zij geliefd. Ook buitenlanders, vooral Duitsers, weten deze regio’s te vinden. Regio’s die het minder makkelijk hebben zijn Brabant, Drenthe en Limburg.

Steeds meer buitenlandse woningen
Ook in het aantal recreatiewoningen in het buitenland is een stijging te zien, omdat je steeds goedkoper naar Europese bestemmingen kunt vliegen. En heb je plannen voor een tweede huis in Frankrijk? De Franse Raad van State maakte een paar dagen geleden bekend dat de extra belastingheffing die werd geïnd op de verkoopwinst van een buitenlander van een Franse woning niet meer mag.

Vakantie in eigen huis
Heb jij altijd al gedroomd van een tweede huis(je)? De adviseur van Ben’s Hypotheekhuis zet jouw mogelijkheden op een rijtje, zodat je weet of het bij dromen zal blijven of dat je volgend jaar vakantie in eigen huis kan vieren.

Tags: