Vragen

Deze pagina krijgt nog een speciaal uiterlijk op basis van de hoeveelheid vragen.

Hypotheek berekenen met een hypotheek calculator, waar moet ik op letten?

Bij een hypotheek berekenen met een hypotheek calculator moet je er vooral opletten dat je de juiste gegevens invult. Tevens is het van belang om te weten dat het om een indicatie gaat. In veel gevallen zijn er extra mogelijkheden om een toch het huis van je dromen te kunnen kopen wanneer je bijvoorbeeld niet genoeg verdient.

Hypotheek calculator
Hieronder vind je 2 punten waarop je moet letten bij het maken van een berekening met een hypotheek calculator.
Tel je winstuitkering, 13e maand, vakantiegeld en structureel overwerk mee in je jaarinkomen
Vul het inkomen van jou en je partner apart in. Dit maakt een verschil in de maximale hypotheek.

Exacte hypotheek berekenen
Het is aan te raden in plaats van een online hypotheek calculator een adviseur te raadplegen. Een adviseur bij één van onze vestigingen brengt de mogelijkheden in kaart jouw woonwensen te vervullen.


Ik heb geen vast contract, wat zijn de mogelijkheden?

Bekijk hieronder de mogelijkheden bij het krijgen van een hypotheek of het kopen van een huis wanneer je geen vast contract heeft.

Loondienst
Als geen vast contract hebt, maar wel in loondienst bent, kun je bij je werkgever een intentieverklaring aanvragen. Hierin verklaart de werkgever de intentie te hebben bij het aflopen van het tijdelijke contract, deze om te zetten in een contract voor onbepaalde tijd, oftewel een vast contract. Uiteraard is de werkgever niet verplicht deze intentieverklaring in te vullen. Deze intentieverklaring kun je vervolgens overleggen met je adviseur. Deze zal kijken bij welke geldverstrekkers je terecht kunt. Uiteraard is hierbij bepalend of je voldoende inkomen hebt voor het kopen van een woning.

Zelfstandig ondernemer
Als je een eigen onderneming hebt, is het krijgen van een hypotheek vaak lastiger. Ook al verdien je genoeg is het voor veel geldverstrekkers belangrijk een indicatie te kunnen maken hoe stabiel je inkomen is. Om je te helpen met de mogelijkheden om een hypotheek te krijgen, kun je het best contact opnemen met een adviseur. Deze kijkt samen met jou welke geldverstrekker het best aansluit bij jouw situatie.


Blijf bij met Ben

Hoe zit het met de hypotheekrente? Hoeveel hypotheek kan ik krijgen? En wat gebeurt er in de wereld van verzekeringen en financiën? Je blijft bij via de nieuwspagina van Ben's Hypotheekhuis.